Nieuwetijdskinderen.jouwweb.be
Home » grondingsoefening

oefeningen

Veel kinderen met een hoogsensitieve persoonlijkheid hebben het niet gemakkelijk. Het is soms moeilijk om ze te helpen omdat deze hoogsensitieve kinderen op een heel andere manier de wereld om hun heen ervaren.

 

De werking van het energielichaam bij hoogsensitieve kinderen is anders dan normaal. De aura die moet beschermen, functioneert als een spons en neemt dus alles uit de omgeving op. De hoogsensitieve kinderen die bij mij op consult komen leren dat ze zelf kunnen zorgen hoe hun aura een bescherming kan worden.

 

Veel hoogsensitieve kinderen zijn nog te jong om de juiste werking van het energielichaam uit te leggen. Ik vertel hen dat elk mens een onzichtbaar licht heeft dat om je heen zit. Dit onzichtbare licht moet je beschermen en zorgt er voor dat je, je fijn voelt. Als je onzichtbare licht niet groot genoeg is dan kan het je ook niet beschermen. De naam van dit onzichtbare licht is, ‘aura’.

Het onzichtbare licht heeft natuurlijk ook een kleur. Dat is overdag de kleur oranje. Dit oranje licht moet natuurlijk wel aangezet worden. Nu heeft elk mens ook een onzichtbaar knopje om het oranje licht aan te zetten. Dat knopje zit onder je voeten. Elke morgen moet je heel even je voeten heel hard op de grond duwen en dan is je aura heel groot en mooi oranje.

Maar nu ben je nog niet klaar. Er zit ook nog een klepje, net boven je navel. Dit klepje staat open en als dat open staat dan kan je onzichtbare licht weer uitgaan. Als dat gebeurt is je bescherming weer weg en dat willen we niet. Dus moet je ook elke morgen dit klepje dicht doen door even je hand net boven je navel op je buik te leggen. Nog zo’n klepje zit er boven op je hoofd. Ook dit moet dicht, leg je andere hand dus even op je hoofd. Zo dat is alles! Nu is het grote oranje licht aan en de klepjes dicht en ben je de hele dag goed beschermd.

In de avond als je gaat slapen heb je een heel andere kleur licht nodig. Het licht dat je beschermt in de nacht is heel mooi groen. Dit onzichtbare licht kan alleen maar aan als het oranje licht uitgezet wordt. Dit uitzetten gaat ook heel gemakkelijk.

Je gaat even zitten en dan zet je even je hielen op de grond en drukt ze aan. Hierna maak je, je hele lichaam slap. Doe maar net alsof je gekookte spaghetti bent. Als alles slap is, je armen, benen en hoofd, echt alles, dan weet je dat de dag klaar is en je oranje licht is nu uit. Nu gaat vanzelf je groene licht aan. Verzin maar een hele mooie kleur groen licht dat helemaal om je heen is. Ook nu moet je weer je klepjes dicht doen zodat je licht de hele nacht aan blijft.

Het is belangrijk dat de hoogsensitieve kinderen dit zelf leren zodat het beschermen een gewoonte wordt. Ook als deze bescherming er is, blijft het kind hoogsensitief en kan het nog steeds te veel energie van andere mensen opnemen. Als je merkt dat dit gebeurt laat het kind dan even douchen dit ontlaad een energielichaam veel beter dan in bad zitten. De handen en polsen even onder stromend water houden ontlaad ook prima.

Sommige hoogsensitieve kinderen stellen vragen die niet altijd even gemakkelijk te beantwoorden zijn. Toch is het belangrijk om elke vraag serieus te nemen en eerlijk en eenvoudig te beantwoorden. Omdat elk hoogsensitief kind het door heeft als er iets niet klopt. Als er dingen zijn die hen niets aangaan zeg dan dat het niets met hen te maken heeft, zodat zij zich niet verantwoordelijk hoeven te voelen.

Het kan zijn dat hoogsensitieve kinderen iets ‘voorvoelen ‘, leer ze dan zich af te vragen, ‘Wat kan ik ermee, of wat kan ik er aan doen’. Op deze manier zullen ze leren dat ze soms iemand kunnen waarschuwen. Maar meestal zal het duidelijk worden dat ze er niets mee kunnen of hoeven zodat het voor hun klaar is. Hun energielichaam zal hierna vanzelf weer als bescherming kunnen fungeren.

Ook is het mogelijk dat een hoogsensitief kind een aanwezigheid ervaart die andere mensen niet ervaren. Ga hier serieus mee om. Praat er over en zorg dat je er achter komt of het kind er bang van is. Als dit gebeurt is het mogelijk om die aanwezigheid weg te sturen en het kind te leren dat hun onzichtbare licht zo groot kan worden dat alles wat onzichtbaar aanwezig is, vanzelf weg gaat.

Door te vragen hoe een kind zich voelt leert dit kind het eigen gevoel te kennen. Het moet leren welk gevoel van zichzelf is en welk gevoel van een ander. Op deze manier kan het hoogsensitieve kind de eventuele gevoelens van andere mensen weer buiten zich leren zetten en zich afsluiten door het oranje licht weer opnieuw groot te maken. Hierna natuurlijk weer, alle twee de klepjes dicht